Chodba na 3. patře

Chodba na 3. patře
26. 04. 2020
V hodinách českého jazyka jsme se letos učili i líčení. Podívejte, jak při takové slohové práci může vypadat obyčejná chodba na naší škole.

Chodba na naší škole

Představte si, že se ocitnete na úplně neznámém místě, které je vyplněné mlhou.                                                                                                               První, čeho si všimnete, je zem, která připomíná zelenou voňavou louku. Jdete dál a z vašeho zasněného uvažování, kde jste se tu vzali a co tu děláte, vás probudí rozzlobený kohout. Porozhlédnete se a vidíte, že mlha pomalu mizí a mění si roli se sluníčkem , které se probouzí z nočního spánku. Slunce pokryje stěny, které jsou nejen jím pokryty. Od stropu dolů teče hustá smetana, která se uprostřed zastaví. Ze stěn na vás také volají lidé z obrazů a různých plakátů, ale varuji vás: „Nechodte blíž!“ Jen se vás snaží nalákat, aby využili vaší nepozornosti a stáhli vás do svého světa, ze kterého již není úniku. Na stěnách si kromě zákeřných obrazů také můžete všimnout oken s rámy bílými jako sníh, které celý čas jen provzdychají, protože vidí pouze dovnitř  a jejich největší sen je pozorovat venkovní krajinu. Dveře, jež jsou také součástí stěn,  se občas snaží oknům zvednout náladu. Dělají kvůli nim různé bláznivé kousky, například, že se rychle otevirají a zavírají. Jenže jednou je sranda přešla, příliš rychle se otevřely a vypadly z pantů. Tři dny trvalo, než je havran přišel opravit.

Když se slunce schová za mraky a všichni na chodbě si začnou vesele podřimovat, tak se i obloha uloží ke spánku. Noci jsou tu velice chladné , zima jak na severním pólu. Avšak pokud jste chytří a teple se obléknete, máte šanci přežít do dalšího rána.

Hanka Hettová 9.A