Nejpilnější studenti jazyků

Nejpilnější studenti jazyků
03. 12. 2020

Nejpilnější studenti jazyků ve Středočeském kraji jsou z Rakovníka

Zvítězili v krajském kole celonárodní jazykové soutěže, ze které se mohou probojovat až do unikátního česko-slovenského finále.

Brno, 26. listopadu 2020 - Žáci 3.C třídy ze 3.ZŠ Rakovník zvítězili v krajském kole celostátní soutěže v učení cizích jazyků s názvem Podzimní WocaBee šampionát. Soutěž probíhá od začátku listopadu na základních a středních školách. Soutěží se online a ve všech cizích jazycích. Kritériem hodnocení je píle žáků v učení se nové slovní zásoby. Žáci 3.C třídy v těchto dnech bojují o titul nejpilnějších studentů cizích jazyků v České republice. Vítězové se ve finále utkají s těmi nejlepšími ze Slovenska.

 

Podzimní WocaBee šampionát odstartoval 9. listopadu okresními koly. Výherci z okresů postoupili o týden do krajských soutěží a ti nejlepší z každého kraje aktuálně bojují o výhru v celostátní soutěži. V Středočeském kraji zvítězili žáci 3.C třídy ze 3.ZŠ Rakovník.

Paní učitelka Bc. Michaela Ostašová, která ve vítězné třídě vyučuje anglický jazyk, hodnotí samotnou soutěž, jakož i výsledky svých žáků následovně: „Výkon svých žáků v krajském kole hodnotím pozitivně nejenom proto, že tato třída vyhrála, ale také proto, že se těm, kteří pravidelně procvičují, výrazně zlepšila slovní zásoba.“

Žáci mají dobré šance na umístění i v celostátní soutěži. V krajském kole dosáhli průměrný denní počet až 2044 WocaPoints na žáka. Pro lepší představu – každá správná odpověď při procvičování znamená zisk přibližně 2 WocaPoints. V celostátním kole se finalisté nová slovíčka učí ještě důkladněji, jelikož titul šampiona České republiky mají na dosah.