Pečeme jako v Anglii

19. 04. 2020
Dobrovolného úkolu z angličtiny upéci jablečný koláč s drobenkou podle anglického receptu se zhostili kuchaři ze 6.D na výbornou. „Upekla jsem ho s babičkou a všem moc chutnal,“ píše Bára. Níže na fotkách je výsledek Báry, Jitky i spolužáka Adama. Děkujeme a přejeme dobrou chuť těm, kteří ho také vyzkoušejí.
Apple Crumble
Ingredients
You will need:
3 large apples
300 g flour
200 g butter or margarine
100g sugar
water
cream or ice cream
Instructions
1 Peel the apples and slice them.
2 Put the apples in a saucepan with a little water and 50 g of sugar. Boil the apples
for 10 minutes.
3 Put the flour, butter or margarine and the rest of the sugar into a bowl. Mix them
with a fork.
4 Pour the cooked apples into a dish.
5 Cover the apples with the flour, butter and sugar mixture.
6 Put the dish into the oven at 180°C for 30 minutes.
7 Serve the apple crumble with cream or ice cream.
Enjoy your meal!
![]() |
![]() |
![]() |
Adamův crumble | Bářin crumble | Jitčin crumble |