Aprílové babí léto: cykloturistický výcvik na 3. ZŠ

Aprílové babí léto:  cykloturistický výcvik na 3. ZŠ
25. 10. 2017
Sportovní příprava žáků: cykloturistický výcvik 8. ročníku

   Počátkem října se tři skupiny žáků (8. A,B,C) vydaly na dvoudenní cestu za poznatky a zážitky, tentokrát na kolech. Každá skupina doprovázená dvěma pedagogy se vydala do Šlovic trochu jinou cestou. Více už vám prozradí naši cyklisté. Všimněte si, že o nepříznivém a silně proměnlivém počasí nepadla ani zmínka. Počasí na těchto akcích totiž mnohdy nebývá důležité.

   Ve čtvrtek 5.10. jsme jeli na „cyklisťák“. Sraz jsme měli v 9:30, pan učitel nám řekl základní pokyny a zavelel: „Vyrážíme!“ Naším cílem bylo rekreační středisko ve Šlovicích.  (Nikča)

   Jeli jsme po cyklostezce směrem na Křivoklát. Jet kolem potoků, lesy a vesnicemi, bylo příjemné a moc mě to bavilo. Asi po hodině jsme zastavili v Městečku, tady jsme se najedli a napili.  (Tomáš)

   Najednou se před námi objevil velký kopec s mnoha zatáčkami. Višňová. Rychle jsem přeřadil: „cvak, cvak“ a jel jsem, jak to jen šlo. S Tomášem jsme si drželi stále stejné tempo, ale brzy jsme byli dost vyčerpaní.  (Filip)

   Další část cesty vedla podél třpytivé Berounky. Zastavili jsme na zajímavých místech: u přívozu pod Bránovem, u hostince U Rozvědčíka, na louce pod Týřovem. (Honza)

   K mé smůle jsem se smekla po bahně a přepadla na druhou stranu – přímo do kopřiv! Au! Ostatní volali: „Gabčo, jsi v pohodě?! Nestalo se ti nic?“ V pohodě. Jen malá modřina. (Gábina)

   Za mostem nás čekal téměř kolmý kopec. Pokoušel jsem se ho vyšlapat, to se povedlo jen zčásti. Únava po 35 km mě donutila slézt z kola a nejstrmější úsek jsem kolo tlačil. A brzy jsme spatřili nás vysněný hotel!   (Jožka)

   A večer? Zasloužená večeře. Úchvatný taneční blok žákyň 8.A, výstupy tanečníků všech tříd, Ondrovo a Tomášovo sólo na kytaru, potom taneční dvouhodinovka plná ploužáků a také bowling.

   Cestou zpět jsme brzy zahlédli Pavlíkov. Byla jsem ráda, že už jsem skoro doma, pan učitel významně oznámil: „A teď na rozhlednu!“ Holky mi naštěstí říkaly, že se mám těšit, že ten výhled stojí za to. Měly pravdu.

   Cyklistický kurz mě přesvědčil o tom, že kolo je krásný dopravní prostředek a že se na něj budu vracet častěji. (Katka)

A právě to jsme chtěli. :-)

(Mgr. Libor Šíma, Mgr. Petr Zrubec, Mgr. Šárka Horníková, Mgr. Pavel Knapp, Mgr. Julie Kolocová, Mgr. Zuzana Gellrichová a žáci)